Jump to content
Sign in to follow this  
Ziek

1st Macros with the Canon 7D

Recommended Posts

Ziek

Hi guys just some shots I'd like to share

IMG_0118.jpgIMG_0117.jpgIMG_0123.jpgIMG_0110.jpgIMG_0119.jpgIMG_0125.jpgIMG_0142.jpgIMG_0147.jpgIMG_0150.jpgIMG_0146.jpgIMG_0151.jpgIMG_0153.jpgIMG_0154.jpgIMG_0159.jpgIMG_0176.jpgIMG_0183.jpgIMG_0185.jpgIMG_0188.jpgIMG_0194.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlueBolts

Nice pics....been wanting to buy a 7D for ages. What lens were you using ? Any flash ? Mind posting your settings ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ziek

Yeah so glad I upgraded from my 550D. Lens is Canon EF 100mm L IS USM f2.8, Flash is the Canon 600 speedlite which i had facing down from the top of my tank and I use the speedlite transmitter ST-E3-RT.

My settings on my camera, well I set mine to Manual F10, ISO is at 160, spot metering and white balance set to shade. Not sure what other settings to post, if you need any others I've missed let me know

Share this post


Link to post
Share on other sites
Squiggle

Very nice bit of kit dude, very nice shots too. I use pretty much the same settings except I use f13, 100 ISO & 1/200th shutter speed, you've got a way better flash than I do & it shows too dude, love ya work :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
jacet

hi mate great pics.... I have a canon EOS 400D and i use manual settings F16 ISO800 and Shutter speed 250... I find the faster shutter speed eliminates shake or blur in the shots... But still self teaching my self... lol... Next lot i try will be ISO 1600 and shutter speed 320...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ziek

Yeah I have no idea what I'm doing aye lol. Squiggle I'll have to catch up with you real soon and you can show me some tips could use all the help i can get.

All the shots were taken without a tripod

Share this post


Link to post
Share on other sites
Squiggle

Yeah I'm not much better but I've had some guidance from a guy who's a pro, he's taken some of the most amazing fish photos I've ever seen, I'd love to post a few but I'm not sure of the copyright n stuff :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gbang

very nice zieky!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  



  • Must Read SKF Articles

  • Register today, ask questions and share your shrimp and fish tank experiences with us!

    Join Our Community!

  • Posts

    • jayc
      It must have been an aluminium heatsink. The Indium in Liquid metal will eat through aluminium. Only copper or nickel plated heatsinks can be used with liquid metal. It says so on the packet, at least my pack of Thermal Grizzly Conductonaut does.
    • jayc
    • kms
      I will try to add all the old tank's shrimps at the end of August to the new tank, had a problem with my chiller this morning, try to make it more efficient by adding a better heat sink grease, I added a liquid metal grease, apparently you can't add liquid metal, when heating up, the heat sink turning to dust, along with part of the cooler inlet and outlet. So far the shrimps are ok.    
    • sdlTBfanUK
      I have had the new shrimps a week and have ordered some new ones(10) for delivery friday. There are probably at least 6 of the 8 alive (they may even all be alive still) but as the tank is so densely planted it is difficult to tell, but I saw 2 black and 2 red this morning, as yesterday, but I'm sure 1 red and  1 black weren't the same as the ones I saw yesterday so there are probably at least 6, if that makes any sense??? Anyway that will be it for now and I will just let the tank and shrimps do there thing once this batch are in there in a couple of days, and I can get back to the usual routine as was, before this unfortunate event wiped out the last lot. All parameters are good, including the nitrates now, but there are a lot of brown patches on the plants and moss balls still......... It all looks a bit drab and uninspiring and brown!!! I probably just need to be a bit more patient? I will do some maintenance tomorrow and a small 2L water change, then the new shrimps will go in on friday after acclimatising. The shrimps were totally uninterested in the spinach or shrimp lolly I put in at the weekend but I am assuming they have so much biofilm at this stage that that is keeping them busy and well fed and they are staying under cover until they get used to their new environment and this strange ugly monster that keeps peering in at them through the glass from time to time? I guess if some 100ft tall bloke kept peering through my window a few times a day I would be a bit nervous/reserved shall we say? I removed the spinach and the shrimp lolly and put the shrimp lolly in the betta tank and within minutes there were 10 shrimp on it so there was definitely nothing wrong with that shrimp lolly! Simon
    • jayc
      Traps don't work on hydra. Even with planaria, it is slow and it doesn't catch them all.
×