Jump to content
Sign in to follow this  
cdaJiv

Dennerle Nano Eckfilter Question!

Recommended Posts

cdaJiv

I have the Dennerle Nano filter that came with the 10g ShrimpKing tank, it also came with the Baby Protect Intake Cover. Photos below to help explain...

 

Does anyone know if the BabyProtect fits on the Nano FilterExtention??

 

Nano Eckfilter:

http:// http://dennerle.com/en/products/nano-aquaristic/filtration/filters/nano-corner-filter

b4cf7347eba3dcc6d819ed7bcfb7a8f5.jpg

 

Nano BabyProtect:

http://dennerle.com/en/products/nano-aquaristic/filtration/filter-accessories/nano-babyprotect

349ab34dcc8303c1212da9ac2c936180.jpg

 

Nano FilterExtention:

http://dennerle.com/en/products/nano-aquaristic/filtration/filter-accessories/nano-filterextension

b2b8cc7b379eee21ba38776c2c6a91bb.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
jayc

How does the baby filter attach to the Nano filter?

It looks like the baby filter might fit the extension ... same shape ... I'm just not sure of the attachment method, as we can't see how it is attached. 

This is something where I would go to my LFS to ask.

 

Is the process of install - Filter extension -> over the top of Baby Filter -> Nano filter ?

If that is the case then it doesn't look like it will fit.

The Nano filter seems like it will only take either a baby filter or an extension filter. Not both at the same time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Matuva

Looks like the "baby" filter just clips on the filter body

Share this post


Link to post
Share on other sites
cdaJiv

It has four clips that pop into the intake slots.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
cdaJiv

So bought the media extension. FYI for anyone curious the BabyProtect does not fit on it. Thanks everyone.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  



  • Must Read SKF Articles

  • Register today, ask questions and share your shrimp and fish tank experiences with us!

    Join Our Community!

  • Posts

    • sdlTBfanUK
      Thanks for that, I think I will try that just so that I know, though I don't think they will be going back into the tank now. Will be good to know though whether they were the reason. Simon edit 1hr later - I have done this, and also put some of the water in a cup to test the water itself, will leave both a week and report back. Ph was 5.5 when set up
    • beanbag
      My guess is a fungus, so remove it as much as possible and do water change (slowly). The common causes of fungus are overfeeding (left over food), something that is decaying (plants or animals), or something emitting sugars, like driftwood.
    • beanbag
      acid test them or leave it in a glass of remineralized water and check its pH again after a few days.
    • sdlTBfanUK
      All the other parameters are stable and perfect, and the newly filtered remineralised water that goes into the tank when doing a water change is Ph5.5. I use the dennerle mineral double in place of salty shrimp as it is easier to use being a liquid! I do 10% water changes each week. It is a bit baffling to me but as there is no obvious problems at this point I am not too worried but will probably get some new substrate ready, just in case. The substrate that is in the tank is a year old and as mentioned the only other unknown that may have caused the problem was I had 3 geodes in the tank, which are a type of rock? Simon
    • sdlTBfanUK
      I leave the sides and back alone as well and the shrimplets seem to come out onto that a lot and IF there are new borns that is the only place where I get to see them. When you do a water change you need to add in the new water very slowly also, most use some sort of dripper setup. It may just be that the setup wasn't established enough, that is what I put my fungus down too anyway. Mine wasn't really anywhere that I could remove it but it cleared in less than a week, but if you can remove some manually I would do that.I imagine just adding the shrimp may cause a small/temporary imbalance as it then has to adjust again, if that makes sense?  Hopefully you won't loose any more shrimps, and I wouldn't worry too much about the fungus unless it just keeps getting worse, as I have had this happen a few times with newish tanks and it has always just cleared up in about a week. Simon
×